Saveti

Derma Kragujevac | Saveti
414
post-template-default,single,single-post,postid-414,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Izašli smo iz zime koja je neprijatna i deluje agresivno na svaku kožu, posebno na one osetljive.

Sada, kad još uvek nije previše toplo, koža se obnavlja, nadoknadjuje sve one sastojke koje je tokom zime potrošila, pa mi dodirom osećamo tu neravnomerno rasporedjenu vlažnost i neelastičnost.

Ovo je idealno vreme za dubinsko i temeljno čišćenje pora od sebuma, izumrlih ćelija i ostalih štetnih sastojaka zaostalih od zimskog perioda. Posle temeljnog čišćenja neophodna je stručna i kvalitetna masaža koju ne treba zanemariti.

Masažom lica ubrzavamo metabolizam, poboljšavamo cirkulaciju, eliminišemo toxine, smanjujemo mišićnu napetost, smanjujemo negativnu energiju, ublažavamo stres i dovodimo do opuštanja i harmonizacije i lica i tela zbog priliva pozitivne energije.

Posle dobre masaže, pročišćavanja pora i dubinskog čišćenja neophodno je staviti neku masku za dubinsku hidrataciju sa produženim delovanjem.

Savremeni kozmetički proizvodi prilagodjeni su svakom godišnjem dobu. Baš kao što se i organizam prilagodjava promenama godišnjeg doba, tako su i hidrantni proizvodi nezamjenljivi u pripremi kože za tople dane. Sve veće kozmetičke kuće, za leto proizvode laganije fluide, kreme i gelove koji vlaže kožu, sadrže UV filtere i odgovaraju svim tipovima kože koja je sklona pojačanom gubljenju vlage. U poslednje vreme su aktuelni raspršivači za vlaženje koji imaju i umirujuće dejstvo na kožu. Uz sve ovo, naravno, neophodno je svakodnevno detaljno čišćenje, da se sebum nebi nakupio u porama i doveo do stvaranja mitesera i akni, pogotovo kod koža koje imaju sklonost ka pojačanom izlučivanju masnoće. Čišćenje mlekom koje ostavlja masne tragove treba izbegavati, sapune takodje, jer su suviše agresivni za kožu. Gelovi za svakodnevno dubinsko čišćenje su idealni jer sadrže sva tri elementa neophodna za temeljno čišćenje, a da nisu agresivni i da ne isušuju kožu. Suština pravilnog svakodnevnog čišćenja i nege je da sačuvamo hidrolipidni film koji pokriva površinu kože, jer svaka koža ima specifičnu potrebu za odredjenom vrstom i količinom hidratacije u zavisnosti od tipa kože, godina života, klime, načina života i nege. Nega i ishrana igraju važnu ulogu u izgledu i stanju kože, zato je neophodno, pogotovo u ovom periodu, potražiti stručni savet od svog kozmetičara koji će vam dati preporuku o tretmanima i nezi koja je neophodna za vaš tip kože i o pravilnoj zaštiti od sunca. Pogrešno je mišljenje da je dovoljno staviti kremu sa visokim zaštitnim faktorom ujutru i da će vas ta krema štititi tokom celog dana. Zaštitne kreme treba stavljati isključivo kad hoćete da izadjete na sunce, jer one posle 2h gube svojstvo, a pogotovu ako se oznojite ili okvasite kožu. Osim ovoga kreme sa zaštitnim faktorom nikako ne mogu da zamene vašu dnevnu kremu, već ih treba nanositi preko nje i to nekoliko puta u toku dana, naročito na moru i na plaži kad nam je i inače neophodna pojačana hidratacija. Sunce, more, slana voda, visoke temperature…. su faktori koji dovode do pojačanog isušivanja, dehidratacije i bržeg starenja kože. Zato oprezno i pripremite se, jer sunce ,,voli” negovanu kožu.

Umivanje deluje jednostavno, ali toliko dama to čini pogrešno!

Često je ono što radite pogrešno gore nego kada uopšte to ne radite. Tako je, verujte, i sa umivanjem. Da li grešite? Proverite u nastavku teksta.

Dva puta dnevno je potrebno prati lice – ujutro i uveče.

Jutrom skidate masnoću i prljavštinu, koju je vaše telo izbacilo čisteći lice tokom noći, a naveče uklanjate prljavštinu koja se nakupila tokom dana da bi se noćno čišćenje neometano odvijalo.

Higijena

Pre čišćenja lica i umivanja obavezno operite ruke. Neverovatno je koliko ljudi ovaj korak zaboravlja. Ne želite da perete lice prljavim rukama, zar ne? Takođe, vrlo je važno kakav peškir koristite. Obezbedite nekoliko peškirića, koji su namenjeni samo za brisanje vašeg lica nakon umivanja. Po mogućnosti svaki dan koristite novi čisti perškirić za lice, jer sa umivanjem obično ne očisite svu prljavštinu, deo pokupite i peškirićem. Ne želite da sledeći dan to vratite na lice?

Sredstvo za čišćenje lica morate obavezno da uklonite, pazite da se ostaci ne zadrže na koži, jer može da dođe do isušivanja.

Pravi koraci

Važno je da odaberete odgovarajuće sredstvo za čišćenje, pH balansirano, koje je savršeno za vaš tip lica. Obično oni sa masnijom kožom koriste sredstva u vidu pene ili gela, a oni sa suvom u kremastijem obliku (sa dodatnim negujućim sastojcima).

Nije preporučljivo da lice umivajte ni hladnom i vrućom vodom. Mlaka je najidealnija, jer će zahvaljujući njoj vaša koža ostati hidratizovana i neoštećena. Imajte na umu i da sredstvo za čišćenje nije i vaš piling. Vama treba nežan čistač. Previše trljanja i pilinga može dovesti do isušivanja i uništiti vašu kožu. Piling radite samo povremeno i to poželjno sa nekim prirodnim maskama.

Kako negovati ruke u kućnim uslovima?

Za negovanje ruku, kako bi dugo ostale lepe i delovale negovano i prefinjeno, nije potrebno puno vremena niti puno novca. Dovoljno je nešto znanja i strpljenja. Pčelinji proizvodi, med i vosak, ekstrakt polena i propolisa nalaze veliku primenu u kozmetičkim preparatima, kao što su ruževi za usne, kreme za ruke i lice itd. Ruke je najbolje prati mlakom vodom i blagim, neutralnim sapunom, jer hladna voda isušuje kožu ruku, a vruća oštećuje tanki zaštitni sloj koji je neophodan za održavanje elastičnosti. Posle pranja ruke bi trebalo dobro obrisati, kako koža ne bi ispucala. Kućne poslove obavljajte u rukavicama, kako biste sprečili štetno delovanje deterdženta. Ako do oštećenja i pucanja ipak dođe, namažite ruke debelim slojem kreme, zatim stavite pamučne rukavice i ostavite preko noći. Nakon ovakvog tretmana koža će biti elastična, mekana i svilenkasto glatka. Tokom dana obavezno bi trebalo koristiti zaštitnu kremu za ruke na bazi ulja kamilice, vitamina A i E. Po hladnom vremenu obavezno bi trebalo nositi kremu sa visokim procentom masnih materija, da bi izbegli isušivanje kože.

Osnovna karakteristika ovog tipa kože je pojačano lučenje lojnih žlezda, pore su veoma proširene, a ten je sjajan žućkaste boje. Različiti spoljašnji i unutrašnji faktori (smog, prašina, aerozagađenje, upotreba neadekvatnih preparata) deluju na ovaj tip kože i razvijaju stanje poznato kao reaktivna koža. Ovo stanje je poznato i kao netolerantna koža koja se lako iritizira, pa je zapravo treba tretirati kao masnu, osetljivu kožu. Savet:za ćišćenje –micelarni preparat poput Exfoliac micelarni čistač, Darphin micelarni čistać, Azahar i Pure Altitude micelarna pena za čišćenje lica. Za negu-Darphin Intral serum-umirujući serum na bazi D-pantenola, eksrtakta gloga, božura i divljeg kestena. Od krema treba birati lagane, umirujuće kreme poput Exfoliac hidratantne umirujuće kreme, Darphin Intral Rednes Relief Recovery kreme (umiruje, hidrira i kamuflira crvenilo).

Poklon vaučer

Idealan i originalan poklon za svaku priliku – rođendane, proslave, godišnjice… Iznenadite drage i voljene osobe, nagradite zaposlene ili dugogodišnje klijente Derma poklon vaučerom u vrednosti tretmana koji za njih izaberete!

Poklon vaučer možete kupiti u salonu ili naručiti putem telefona.