Tretman strija

Derma Kragujevac | Tretman strija
414
post-template-default,single,single-post,postid-414,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Strije nastaju za vreme ubrzanog fizičkog razvoja, kao što je pubertet, trudnoća ili nagla gojaznost. One su duge tanke linije ili trake koje predstavljaju kožni ožiljak. Najčešće regije pogođene strijama su stomak, bokovi, butine, potkolenice, donja leđa, grudi. Ovaj tip ožiljaka se pojavljuje kada koža ne može da se vrati u predhodni položaj nakon dužeg istezanja. Najčešće su posledica trudnoće, dobijanja na kilaži ili puberteta. Mlade strije su uglavnom crvene i tokom vremena postaju bele. Regije zahvaćene strijama najčešće prati i opuštena koža (naročito ako je u pitanju regija stomaka nakon trudnoće). Strije su do sada bile skoro nerešiv problem u medicini. Međutim, u današnje vreme tretiranjem strija pojedinačnim ili kombinovanjem više različitih metoda mogu se postići zadovoljavajući rezultati.

Postoji način da se ublaže ili potpuno uklone.Strije su posledica gubitka kolagena i elastina kože, da bi smo ih se oslobodile daćemo im upravo KOLAGEN. Kolagen indukcioni tretman* je tretman broj 1 za podmlađivanje kože u svetu i kod nas. Tretman podrazumeva stimulaciju kože na prirodnu proizvodnju kolagena tamo gde je ona prirodno oslabljena. Na ovaj način iz tretmana u tretman vi posmatrate kako strije postaju pliće, a koža zategnutija i čvršća. Najbolje rezultate dobijamo kada ovaj tretman kombinujemo sa hemijskim pilinzima.

Broj tretmana je individualan i zavisi od zahvaćene površine, širine samih strija, starosti klijenta (mlađa koža se brže regeneriše), ali i starosti samih strija (mlađe strije- crvene, ljubičaste- se brže uklanjanju). Iz tretmana u tretman se vidi poboljšanje opšteg stanja kože. Tretmane radimo na 2-4 nedelje, pri čemu se najbrži rezultati dobijaju kada se tretman izvodi na 15 dana.

Značajna prevencija je redovna nega kože tela, uredni pilinzi i preparati (melemi) koji mogu u mnogome ublažiti ili potpuno sprečiti njihovo pojavljivanje. Takođe, redovna i uravnotežena ishrana održaće i vašu kilažu.

Postoje razni preparati kojima se tretiraju ove pojave, ali nijedan od njih ne može da promeni strukturu kolagena u koži tipičnim mazanjem zahvaćene oblasti. Urednim mazanjem preparati mogu biti značajna prevencija.

Poklon vaučer

Idealan i originalan poklon za svaku priliku – rođendane, proslave, godišnjice… Iznenadite drage i voljene osobe, nagradite zaposlene ili dugogodišnje klijente Derma poklon vaučerom u vrednosti tretmana koji za njih izaberete!

Poklon vaučer možete kupiti u salonu ili naručiti putem telefona.