Hemijski piling

Derma Kragujevac | Hemijski piling
414
post-template-default,single,single-post,postid-414,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Hemijski piling predstavlja poceduru uklanjanja površnog sloja epiderma. Hemijski piling dubinski čisti pore, uspostavlja seboregulaciju, popravlja teksturu kože i podstiče sintezu kolagena u dubljim slojevima kože. Cilj hemijskog pilinga je da ukloni mrtvi sloj ćelija epiderma i omogući koži da se regeneriše. Postoji više vrsta hemijskih pilinga i njih prilagođavamo svakom tipu i stanju kože. Najčešće ih koristimo kod stanja kao što su masna koža, akne, proširene pore i mitiseri, dehidrirana koža, hiperpigmentacije, ožiljci od akni, sitne bore i devitalizovana koža.

 

Višestruka blagotvorna dejstva hemijskog pilinga:

  • kod masne i aknozne kože – uspostavlja seboregulaciju, smiruje upalne procese (akne)
  • proširene pore i mitiseri – dubinski čisti izvodne kanale lojnih žlezda i sužava pore, smanjuje pojavu mitisera
  • dehidrirana koža – omogućava dublje prodiranje preparata za hidrataciju, vraća vlažnost i vitalnost
  • hiperpigmentacije – izbeljuje pege i fleke nastale od sunca, akni…
  • sitne bore i devitalizovana koža – postepeno ublažava sitne bore i revitalizuje kožu

 

Postoje tri vrste hemijskih pilinga:

  • površni hemijski piling
  • srednje duboki hemijski piling
  • duboki hemijski piling

 

Sastav pilinga razlikuje se od samih proizvođača kao i koncentracija kiseline ( 20%, 35%, 50% i 70%).

Prvi korak u izvođenju hemijskog pilinga je adekvatna priprema kože. Nakon pripreme precizno nanosimo odgovarajući hemijski piling, a koncentraciju i vrstu hemijskog pilinga određujemo prema tipu i stanju kože. Od nanošenja hemijskog pilinga pa do njegove neutralizacije, sve vreme pratimo reakciju kože, a očekivano vreme reakcije je 5 do 10 minuta. Tokom hemijskog pilinga prisutno je blago peckanje koje prestaje nakon neutralizacije. Sama procedura je bezbolna, komforna i kratko traje. Nakon hemijskog pilinga prisutno je blago crvenilo na tretiranoj regiji koje brzo prolazi.

Hemijske pilinge možemo da kombinujemo sa ostalim procedurama, čime postižemo brže, bolje i dugotrajnije rezultate svih tretmana.

Poklon vaučer

Idealan i originalan poklon za svaku priliku – rođendane, proslave, godišnjice… Iznenadite drage i voljene osobe, nagradite zaposlene ili dugogodišnje klijente Derma poklon vaučerom u vrednosti tretmana koji za njih izaberete!

Poklon vaučer možete kupiti u salonu ili naručiti putem telefona.