Tretman voćnim kiselinama

Derma Kragujevac | Voćne kiseline
416
post-template-default,single,single-post,postid-416,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Voćne kiseline se u kozmetici koriste već dugi niz godina za ublažavanje proširenih pora, i pigmentacije kože (pega, fleka, itd) kao i ožiljaka od akni. Stepen njihovog učinka zavisi od sastava kiseline, koncentracije, pH vrednosti proizvoda, kao i od pravilne i stručne uptrebe. Zavisno od proizvođača, koncentracije kiselina u profesionalnim tretmanima kreću se od 20 do 70 posto, a u preparatima za kućnu upotrebu od osam do 10 posto.

Višestruko i blagotvorno delovanje voćnih kiselina

 • imaju keratolitičko delovanje, tj. pospešuju ljuštenje i odstranjivanje odumrlih ćelija epiderma (površinskog sloja kože)
 • stimulišu obnavljanje i regeneraciju kože
 • dehidriranoj (isušenoj) koži vraćaju vlažnost i vitalnost
 • uklanjaju sitne, površinske bore i smanjuju duboke
 • izbleđuju pigmentacijske mrlje i ožiljke od akni
 • kod masne i nečiste kože čiste i smanjuju proširene pore te dovode do opšteg poboljšanja tena i smanjenja mogućnosti ponovnih upala

 

O tretmanu…

Uspešno se primenjuje čitave godine izuzev letnjeg perioda. Jesen, zima i proleće idealno su vreme za obnavljajuće, regenerativne tretmane, a takav je i tretman voćnim kiselinama. Tretman obuhvata mehaničko čišćenje pora lica, pilinga, masažu i ozonizaciju lica. Time se postiže prirodno podmlađivanje kože jer se nove, mlade ćelije podstiču da se regenerišu brže nego što bi se inače regenerisale. Ovo je idealan tretman za čišćenje, poboljšanje teksture kože, rebalansiranje njene pH vrednosti, redukovanje hiperpigmentacije i svežih ožiljaka i mrlja. Koži se vraća zdrav izgled, pore su manje vidljive, koža maksimalno hidrirana. Ipak, treba imati na umu da ovaj tretman nije preporučljiv ukoliko je koža upaljena.

U našem salonu za tretman voćnim kiselinama koristimo proizvod kompanije Neo Strata koji nudi 100% čistu, glikolnu kiselinu za hemijske pilinge. Glikolna kiselina je prirodni sastojak šećerne trske. To je najmanji molekul od svih Alpha hydroxi acid(AHA)kiselina. Ovaj postupak obezbeđuje kontrolisano i predvidljivo otklanjanje površinskih ćelija kože, stimuliše podmlađivanje i popravlja njen izgled.

Tretmani voćnim kiselinama izvode se u serijama od šest do 10, s tim da se dolazi jednom do dva puta nedeljno:

 • koža se najprije očisti od šminke, a potom se dodatno odmašćuje specijalnim pre-peel preparatom
 • voćne kiseline nanose se vrlo precizno mekaniom četkicom, izbegavajući područje neposredno u blizini očiju i usana
 • tokom delovanja kiselina potreban je nadzor stručne osobe radi praćenja reakcije kože i eventualne pojave iritacije
 • nakon tri do 10 minuta (zavisno oo koncentracije i specifikacije određenog proizvođača i stanja kože) kiselina se neutrališe posebnim, za to određenim preparatom i dobro ispere hladnom vodom
 • tretman se završava nanošenjem hranjive kreme

Koža je već nakon jednog tretmana kiselinama blistava i zategnuta, vraća joj se prirodna ružičasta boja, ožiljci od akni i druge mrlje su bleđe i manje vidljive, bore su znatno pliće, a celo lice odiše neobičnom svežinom.

Poklon vaučer

Idealan i originalan poklon za svaku priliku – rođendane, proslave, godišnjice… Iznenadite drage i voljene osobe, nagradite zaposlene ili dugogodišnje klijente Derma poklon vaučerom u vrednosti tretmana koji za njih izaberete!

Poklon vaučer možete kupiti u salonu ili naručiti putem telefona.