Tretman problematične aknozne kože

Derma Kragujevac | Tretman problematične aknozne kože
595
post-template-default,single,single-post,postid-595,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Uzroci nastanka akni

Smatra se da je upala jedan od uzroka začepljenja otvora kanala lojne žlijezde, što je prvi korak u razvoju akni.Razlozi njihovog nastanka su, uglavnom, nasleđeni tip kože i hormonalne promene tokom puberteta, ali i prisutnost nekih bakterija (propyonibacterium acnes i propyonibacterium granulosum). Razvoj akni mogu izazvati i neki lekovi, muški hormoni, stres, začinjena, masna hrana, hrana bogata skrobom….

Koji je prvi korak u borbi protiv akni?

U salonu „DERMA“ svakom tretmanu koji ima medicinsku etiologiju pristupa se sa potpunom saradnjom dermatologa. U tretmanu akni najvažnije je pravilno napraviti kozmetičku anamnezu (koja se temelji na medicinskoj). kako bi se na temelju izraženosti akni odredila terapija kao i dalje mere i postupci. Kako bi se isključili policistični jajnici kao glavni uzrok povećane količine muških hormona, po potrebi se mogu uraditi analize hormona.Uz jajnike, nadbubrežna žlezda i bolesti hipofize mogu biti uzrok povećane proizvodnje muških polnih hormona. Akne ne smete nikako stiskati jer tako samo nastaju ožiljci. Kod prvih znakova pogoršanja akni savetuje se javljanje dermatologu kako ne bi nastao ožiljak. Nepravilno tretirane, ostavljaju ožiljke, ne samo na koži nego i emocionalne.

Lečenje akni

Lečenje akni je dugotrajan proces, i što je ranije započet, to je i efekat bolje izražen. Samolečenje je uvek nedovoljno ili neefektivno, a često i opasno, jer može dovesti do pogoršanja ili stvaranja ožiljakaKod tretmana akni, suština je uspostaviti kontrolu nad stvaranjem masnoće u koži. Akne nije moguće izlečiti preko noći jer je potrebno određeno vreme kako bi se uništile aktivne lojne žlezde. Taj period nije moguće predvideti. Nakon što su akne izlečene, potrebno je i dalje sprovoditi terapiju održavanja još jednu godinu kako se akne ne bi vratile. Konačno izlečenje akni uništenje je lojnih žlezda terapijom, tj. tretmanima, ili spontano, što je nažalost često praćeno ožiljcima. Dužina trajanja lečenja je individualna i traži angažovanost.kozmetičara i dermatologa. Salon “DERMA” ima bogato iskustvo u lečenju i izlečenju akni.

Medicinski tretman lečenja akni

U toku lečenja akni koriste se medicinski tretman lica, hemijski piling, mezoterapija, medikamentozna terapija i druge savremene metode. Nakon kozmetičke anamneze, pristupa se mehaničkom čiščenju, koje uključuje dubinsko čišćenje kože, odstranjivanje suvišnog loja i postupno uravnoteženje njegovog lučenja, te sprečavanje nastanka upalnih procesa tj. akni. Nakon čišćenja kožu valja dezinfikovati losionom blagog adstringentnog delovanja (steže proširene pore), a potom naneti odgovarajuću masku koja će ubrzati regeneraciju kože.Preporučuje se uraditi i limfnu drenažu lica čiji je cilj odvesti razne toksine i druge nusprodukte metabolizma prema glavnim limfnim čvorovima i istovremeno poboljšati dotok nove limfe.

Pogledaj celu glaleriju na sledecem linku: galerija pre i posle.

Poklon vaučer

Idealan i originalan poklon za svaku priliku – rođendane, proslave, godišnjice… Iznenadite drage i voljene osobe, nagradite zaposlene ili dugogodišnje klijente Derma poklon vaučerom u vrednosti tretmana koji za njih izaberete!

Poklon vaučer možete kupiti u salonu ili naručiti putem telefona.