Tretman osetljive kože

Derma Kragujevac | Tretman osetljive kože (rozacea)
424
post-template-default,single,single-post,postid-424,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Rozacea ili pojačano crvenilo na licu, spada u oboljenja sebacealnih ili lojnih žlezda lica. Rozacea se može pojaviti kod osoba bilo kog tipa kože, ali je češća kod osoba svetle puti i nešto izražajnijeg rada lojnih žlezda. Najčešće se javlja izmedju 30 i 40 godine života. Kako je ovo oboljenje koje traje godinama, a nekada i doživotno, možemo ga nazvati i stanjem kože lica.

Simptomi rozacee
Rozacea je stanje koje se karakteriše naletima crvenila, pojavom proširenih kapilara, sitnog osipa i gnojanica posebno izraženim pri prelasku iz toplog u hladan prostor, prilikom konzumiranja alkohola ili veoma začinjene hrane. Nakon nekoliko godina, ukoliko oboljenje nije adekvatno tretirano, nastaju trajno prošireni kapilari a kod muškaraca dolazi i do uvećanja lojnih žlezda i zadebljavanja potkožnog tkiva posebno u regiji nosa. Uzrok oboljenja je nejasan i do sad neistražen ali se pretpostavlja da rozaceu aktiviraju faktori kao što su sunčevo zračenje, alkohol, začinjena hrana, kofein, toplota, stres i hormonalne promene.

Kako tretirati kožu?
Bolesnici sa rozaceom treba da izbegavaju sredstva za čišćenje koji su agresivna i koji isušuju kožu. Treba da se koriste sapuni bez sapuna, prilagodjeni osetljivoj koži. Voda prilikom pranja lica treba da bude hladna ili mlaka, jer vruća voda pojačava crvenilo. Proizvodi sa veštačkim mirisima, mentolom ili uljem eukaliptusa takodje pojačavaju crvenilo. Kod žena, šminka treba da bude bude bez mirisa i sa zaštitnim faktorom najmanje 15 spf.

Lečenje crvenila na licu
Lečenje ovog oboljenja je kompleksno i individualno. Rozacea se teško leči ali se vrlo uspešno drži pod kontrolom. Terapijom je moguće dovesti kožu lica u stanje neprimetnog crvenila. Terapija može biti lokalna sa supstancama poput azelaične kiseline, tretinoina, metronidasola ili ihtiola. Sa uspehom se daje terapija antibioticima ili izotretinoinom.
U našem salonu se rade tretmani koji mogu dovesti do regresije promena ali uz održavanje sa adekvatnom farmakološkom terapijom.

Poklon vaučer

Idealan i originalan poklon za svaku priliku – rođendane, proslave, godišnjice… Iznenadite drage i voljene osobe, nagradite zaposlene ili dugogodišnje klijente Derma poklon vaučerom u vrednosti tretmana koji za njih izaberete!

Poklon vaučer možete kupiti u salonu ili naručiti putem telefona.